Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Alt klart til vaffel-dagen?

Foto: ColourboxNordmenn flest elsker vafler, og det har vi gjort siden Hansa-tiden. Vaffelen kom nemlig til Norge fra Tyskland, og navnet vaffel er da også utledet av det tyske ordet Wabe som betyr ”vokskake i bikube”. Rutemønsteret i en vaffel kan også minne om voksplatene slik de ser ut i bikuber.

Og hvor stor pris setter vi egentlig på vafler? Det kan forbruket fortelle oss noe om. Ifølge måltidsforsker Anechen Bahr Bugge spiser 5 % av befolkningen vafler én til to ganger i uka, og hele 47 prosent spiser vafler minimum en gang i måneden. Ellers viser statistikken at eldre spiser vafler oftere enn yngre, og Oslo-folk spiser mindre enn folk ellers i landet. De største vaffel-elskerne finner vi i Møre og Romsdal og trøndelagsfylkene.

Vi spiser vafler på ulike måter alt etter hvor vi bor i landet. I Østfold er eksempelvis det ikke uvanlig å spise pølse i vaffel, i Bodø kan du få vaffel med kaviar og egg, og i Gudbrandsdalen kan du komme over vafler stekt med sjokoladebiter og toppet med softis – for å nevne noe.

Forbruket av vafler er økende, og stadig flere serveringssteder har vafler som et fast innslag på menyen. Kanskje ikke så merkelig, når vi vet at etterspørselen er økende og bruttofortjenesten er god. ASKO Servering har alt du trenger for å gjøre stas på vaffeldagen 25. mars.