Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Himmelspannet får Norges største lokalmatpris!

Osteprodusenten Himmelspannet får MENYs Matskattstipend på kr 500 000,-. Vinnerstipendet ble delt ut av landbruksminister Jon Georg Dale på Matstreif.

MENYs Matskattstipend er den største lokalmatprisen som deles ut i Norge. Osteprodusenten Himmelspannet vil bruke stipendet til å utvikle en ny Camembert-ost av geitemelk, og i tillegg finne nye bruksområder for biproduktet myse.

- Himmelspannet er en av våre beste leverandører og jeg vet at de vil utnytte stipendet slik at vi kan få enda flere oster fra denne innovative leverandøren. Konkurransen i år var knallhard, men juryen landet til slutt på en leverandør som har lang fartstid og som evner å utvikle nye kvalitetsoster fra Norge, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

- Himmelspannet er en velfortjent vinner og et levende bevis på at vi kan produsere oster i verdensklasse her i landet. Denne produsenten viser oss også hvor viktig det er å kombinere tradisjon og innovasjon samtidig med at man hele tiden prøver å forbedre seg, sier landbruksminister Jon Georg Dale.

- MENY har i dag et samarbeid med 450 lokalmatprodusenter, og tilbyr over 2500 lokalmatprodukter. Ingen annen dagligvareaktør er i nærheten av å ha et slikt utvalg lokalmat. Vi brenner for lokalmat og er alltid på jakt etter nye matskatter vi kan tilby våre kunder, sier Vegard Kjuus.

Dette er tredje året Matskattstipendet deles ut. For to år siden fikk Prima Jæren stipendet for sitt arbeid med å heve kvaliteten på norsk storfekjøtt, og i fjor fikk Skjærgaarden Gartneri stipendet for å finansiere et biokullanlegg som skal bedre matjorda og skape grønn energi.

Himmelspannet – tildeles kr. 500.000,-

Tildelt MENYs Matskattstipend for å utvikle en ny geitost av Camembert type og utnytte biproduktet myse.

Kontaktperson: Mette Eggen Krag i Himmelspannet, tlf. 94059022, 

Juryens begrunnelse: Himmelspannet er en erfaren og kvalitetsbevisst produsent som lager fantastiske og unike oster som kundene elsker. I tillegg kombinerer de gamle tradisjonelle metoder med nytenkning og innovasjon, samtidig som de fremmer bondekulturen i nærsamfunnet. Vi liker godt at de vil utvikle enda en ost og at de ønsker å utnytte biproduktet myse.

 

Kilde