Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Dugnad mot matsvinn

Kommunikasjonssjef Anne Marie Schrøder i Matvett (t. v), daglig leder Anne-Grete Haugen i Matvett og innkjøpsdirektør Morten Karlsen i NHO Reiseliv.Dugnad mot matsvinnNHO Reiseliv og Matvett er i gang med å rekruttere flere serveringsbedrifter til kampen mot matsvinn.

Nordmenn kaster 230.000 tonn mat hvert år. Dette tilsvarer hver femte handlepose vi kjøper i butikken.

Matvett er mat- og serveringsbransjens satsing på å redusere matsvinn i Norge. 32 bedrifter betaler i dag et frivillig vederlag til Matvett. Nå gjør selskapet og NHO Reiseliv et fremstøt for å flere serveringsbedrifter med på kampen mot matsvinnet.

Det skjer gjennom NHO Reiseliv Innkjøpskjeden, som er en innkjøpsorganisasjon med 2200 medlemsbedrifter fra reiselivet og 500 medlemsbedrifter fra andre næringer. Innkjøpskjeden besluttet nylig å støtte Matvett med 200.000 kroner i år og 100.000 hvert år de neste tre årene, i alt 500.000 kroner frem mot 2019.

-Vi støtter Matvett for å vise våre medlemmer at vi går foran i denne viktige kampen. Alt for mye mat havner i søpla i stedet for i norske mager hvert år. Derfor går vi nå i gang med å rekruttere sentrale aktører innenfor hotell, kantine, restaurant og grossister til Matvett, sier innkjøpsdirektør Morten Karlsen i NHO Reiseliv.