Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Kantine-NM arrangeres for første gang

Foto: Sjo & Floyd14. og 15. juni er det duket for semifinale i kantine-NM, der tolv lag med to personer på hvert lag konkurrerer mot hverandre. Tre lag går videre til finalen, som arrangeres 27. september.

Prosjektleder for kantine-NM, Thomas Ekenes-Fosback hos Grilstad Storkjøkken, forteller at det tidligere har blitt gjennomført ulike interne konkurranser blant aktører i kantinebransjen. 

– Vi ønsket å flytte aktiviteten ut til en større arena for å synliggjøre hva kantinene representerer i dagens serveringsbransje, sier han. 

– Et viktig mål med mesterskapet er å fremme kantinene, som har vært gjennom en vanvittig utvikling de siste 10–15 årene. I dag er mange kantiner mer som restauranter, og kvaliteten på maten er generelt svært høy, og de aller fleste kantiner har faglærte kokker. 

Et annet mål med denne konkurransen er å vise at man som kokkelærling kan søke seg til kantine. Flere og flere kantiner tar inn lærlinger. 

Deltakerne har som en del av påmeldingen sendt inn i en ukesmeny, bestående av dagens varmrett, suppe, påsmurt og salat. Menyen skal tilpasses 100 brukere. Fra ukesmenyen har deltakerne valgt ut én dagsmeny. Til denne har de laget kalkyle, oppskrift og bestilling ut fra en tilgjengelig råvareliste. Leverandører til konkurransen er Grilstad Storkjøkken, Engrosfrukt, Vestfold Fugl, Läntmannen, Unil og Culina. 

– Deltakerlagene har sendt inn spennende menyer, nå blir det gøy å se på gjennomføringen. Noen har lagt lista veldig høyt, sier Ekenes-Fosback.

Kriteriene som vektlegges i konkurransen er kreativitet, gjenbruk, hygiene og gjennomføringskraft. Tidsperspektivet er like langt som i en faktisk arbeidssituasjon, og maten skal både smake godt og se innbydende ut. KIT-akademiet i Oslo er vertskap for både semifinalen og finalen. 

De tolv deltakerlagene blir presentert på smakmagasinet.no i forkant av semifinalen, så følg med!