Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Kokk for en dag

- Jeg har stor respekt for de som gjør dette hver dag!

Tore Trangmyr, Markedssjef for KIT-akademiet hos ASKO Servering jobbet på Vaaghals restaurant i Oslo en hel dag.

- Jeg fikk beskjed på forhånd at jeg kunne bli kasta bort fra stasjonen min hvis jeg ikke gjorde en bra nok jobb, forteller Tore. Vakten hans startet kl. 10.00 og han var på beina fram til 23.00. Han gjorde det som sitt mål å ikke bli flyttet.

 - De som jobber på kjøkkenet står på beina hele vakta si, nesten uten pause. Det står det respekt av! Tore fikk kjenne det på kroppen selv, men stortrivdes da vi var innom for å se hvordan det gikk. Da sto han og stekte Kveitekjake og kylling. - De gir meg utrolig mye tillit, som lar meg gjøre dette, men jeg har veldig god veiledning fra de andre kokkene, spesielt Mikkel. Det er mange beskjeder og mye å huske på, så det koker litt i hodet.

På Vaaghals er det åpent kjøkken, så alle gjestene i restauranten kan se hva som skjer. - Det er trangt om plassen, så du skal vite hvor du skal være, forklarer Tore.

Kjøkkensjef Christer Rødset går rundt og sjekker at maten som skal ut er slik den skal, og smaker på sausen. - Tore får kjørt seg i dag, men han klarer seg veldig bra.

 

Tore Trangmyr laget Gnocci fra bunnen av på Vaaghals

 

Hva har du gjort i dag Tore?

- Jeg har vært med og laget lunch, preppet for middag, skjært oksetunge og rødbetgravet laks, laget gnocci fra bunnen av og stått mye på stek. Jeg synes de har latt meg gjøre mye mer enn jeg forventet, og er ydmyk for det. Det er 100 gjester til middag.

 Kunne du tenke deg å jobbe som kokk?

 - Dette ga virkelig mersmak, og hadde jeg ikke hatt den jobben jeg har i dag, så kan det nok hende jeg hadde kastet meg ut i kokkeyrket. Det ga virkelig mersmak, og jeg har fått masse inspirasjon til å fortsette som hobbykokk. 

 

  Kjøkkenet på Vaaghals er åpent slik at alle gjestene kan se inn.