Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Lyst til å prøve grillede gresshopper eller marinerte larver?

Snart klart for «Pestaurant 2016»

Foto: Shutterstock

Lyst til å prøve grillede gresshopper eller marinerte larver?
24. august arrangeres «Pestaurant» på Mathallen i Oslo. Det er Mathallen og Rentokil som i fellesskap inviterer til dette, og målet er å fokusere på den betydelige proteinkilden som insekter representerer.

Pestaurant er et arrangement som gjennomføres i en rekke land. 
Arrangørene ønsker å motivere til å være mer eventyrlystne ved valg av mat. Derfor inviteres alle besøkende på Mathallen denne dagen til å forsøke seg på smaksprøver av retter laget av innsekter.

Det finnes faktisk et eget ord for det å spise innsekter; Entomophagy. FN oppmuntrer til større bruk av innsekter, både for å fremme et sunt kosthold og for å stimulere til bedre ressursutnyttelse. Innsekter har et høyt proteininnhold og er rike på mineraler. Om du har lyst til å smake proteinrik mat av litt uvante råvarer, har du altså en mulighet på Mathallen senere denne måneden.

 Les mer om arrangementet på http://mathallenoslo.no/hva-skjer/pestaurant-2016/