Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

VM i kokkekunst - GULL på første dag!

På første konkurransedag under VM i kokkekunst i Luxembourg (Culinary World Cup) tok både junior og seniorlandslaget gull i sine konkurransegrener.

Juniorlandslagets Aron Elvebakk sammen med Runa Kvendseth i aksjon under konkurransen lørdag. Foto: Eriik Nilsen/Matbyrået ImpulsKokkelandslagene, som har lagt ned over 18 500 timer i forberedelser frem mot konkurransen, er svært glade og lettet over resultatet fra første dag.

Denne delsummen er et fantastisk utgangspunkt for resten av konkurransen, hvor begge lag deltar i flere konkurranser. Sammenlagtvinneren blir kåret under konkurransens siste dag. 

Juniorlandslaget leverte lørdag en Contemporary buffet til 12 personer, som ble serveret som en 5 retter. Seniorlandslaget konkurrerte i Hot Kitchen, hvor de serverte en 3-retters meny til 110 gjester i Restaurant of Nations Culinary lørdag kveld.

Jørn Lie, manager for begge lag uttaler ”Gull til begge lag var akkurat det vi trengte nå for å komme i rette modus for videre arbeid mot varmmatkonkurransen for junior som foregår mandag, og konkurransen i kaldmatbuffet for seniorer på tirsdag. Vi er nå supermotiverte og klare for å vise de andre hva vi kan i de restrende konkurransene.”

Kokkelandslagene består av 22 kokker fra hele landet, hvorav en manager og 2 kapteiner. Culinary World Cup arrangeres hvert fjerde år. Konkurransen er sammen med Culinary Olympics de to viktigste konkurransene for De Norske Kokkelandslagene.