Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Selvhjelpsartikler om netthandelen

Her får du en rekke artikler som omtaler funskjoner på askoservering.no. Kanskje finner du noen nye tips og ideer.
 • Bruk "hjelp" funksjonen til å finne ut av det du lurer på
  Hjelp-funksjonen hjelper deg med å bruke askoservering.no

  Etter du har logget inn på askoservering.no finner du linken til "hjelp" oppe på høyre side. Når du klikker på denne kommer du til "ofte stilte spørsmål" siden. 

  Inne på "ofte stilte spørsmål" siden finner du hjelp til funksjoner på askoservering.no. Om det er noe du lurer på kan du bla deg gjennom menyen på venstre side. 

   I tillegg til å bruke menyen på venstre side er det god hjelp i å søke på det du lurer på. Da kommer det opp en liste med alle resultatene hvor ordet du søker på er inkludert. 

 • Varevisningen på askoservering.no
  Har du lurt på hva fargekodene på varevisningen betyr, og er det mulig å finne alternative varer? Her forteller vi deg litt om disse funksjonene.

  7. februar 2017 lanserte askoservering.no ny varevisning når du søker i varebok. Her ser du mer informasjon enn i gammel versjon, men den mest merkbare endringen er at det alltid vises bilde (hvis det finnes bilde i løsningen).  En annen ny funksjon er at du kan klikke pluss eller minus på antallet du vil bestille, og prisen oppdaterer seg. Når du har klikket "legg i handlekurv" endrer denne seg til "oppdater". 


  Det vises en fargekode for om varen er mulig å bestille eller ikke. Fargene vises som grønn, rød og gul (se illustrasjon). Meningen med fargene er å gi kunder informasjon i kjøpsøyeblikket om de mest sannsynlig kan få varene de ser på ved neste ønsket leveranse. Grønt betyr ja og gul kanskje. Rødt betyr at varen ikke kan leveres. 

  Når du klikker deg inn på en vare får du en utfyllende produktvisning. Her kan du lese av informasjon om allergener, informasjon, se om det er flere bilder og sjekke om produktet har noen merkeordninger som f.eks Nyt Norge. Nederst på produktvisningen er en karusell med flere produkter. Dette er andre produkter i samme varekategori. I karusellen kan du bla til høyre og venstre for å se flere produkter i samme kategori. 

 • Faktura har endret plassering på askoservering.no

  For å finne faktura, må du klikke på «min side» oppe til høyre.

  Når du kommer inn på «min side», klikk på fanen «faktura». Dette er den nye plasseringen. 

 • Nå kan du filtrere på Halal!

  I september lanserte vi filtrering på produkter som leverandøren har merket som halal. 

  I søkevinduet når du foretar et varebok-søk, huk av for "velg miljøkoder + diverse" og du vil få opp en meny hvor "Halal" kan hukes av. Dette kan gjøres før eller etter du har gjort et søk.

  Du kan også kombinere avhukingen med andre miljømerker og sertifiseringer. Om du ønsker å søke etter et produkt som er merket med både fairtrade og Halal er dette mulig. 

  Fakta om Halal:
  - Ordet halal er brukt for å beskrive hva som er tillatt for en muslim (fra arabisk: "halal" betyr "tillatt"), forklarer kategorisjef Jonas Werner Andersen.

  - I Norge må man følge den norske dyrevernsloven, uavhengig av slaktemåte. Det vil si at selve avlivingen ved halalslakting i Norge foregår på lik metode som den vanlige måten man slakter dyr på, men i forkant av halalslakting vil en muslim be en takknemlighetsbønn for dyret, fortsetter Andersen. 

  - Kjøtt som er halal kan kun stamme fra dyr som er tillatt å spise for muslimer. F.eks. er kylling, lam og okse tillatt å spise så lenge det er slaktet på halal-vis, mens svin er forbudt å spise, uansett slaktemetode, avslutter Andersen.